با توجه به اینکه این روند تغذیهای، باید و نباید سختگیرانهای ندارد، برای خیلی از افراد راحت است. حتی در آن به راحتی از منابع سالم غذایی میتوانند استفاده کنند.
اما باید در نظر داشت که بدن هر فرد نیاز متفاوتی دارد. اینکه مقدار متعادلی مصرف شود، به شرایط مختلفی مانند:
قد
وزن
سن
جنسیت
میزان فعالیت بدنی
شرایط سلامت بدن
و بسیاری از موارد دیگر که متخصصین به خوبی بر آنها واقف هستند، بستگی دارد. از این رو میتوان عدم تنظیم کالری و عدم مقدار مشخص برای مصرف مواد غذایی را یکی از نقاط ضعف این روند تغذیهای دانست.
همچنین برخی بر این عقیدهاند که مصرف آجیل در این برنامه غذایی ممنوعیت چندانی ندارد. به همین دلیل ممکن است فرد با زیاده روی در مصرف آن زمینه ابتلا به برخی از بیماریها را فراهم کند.
یک نقص مهم
این رژیم ایرادات خیلی برجستهای ندارد که با علم اندکی بتوان آن را دریافت کرد. اغلب متخصصین بر این سبک از رژیمها و ایراداتی که دارند، واقف هستند.
جالب است که نقص مهم این رژیم را ما نیز بشناسیم.
از مهمترین نواقص این رژیم این است که بر مبنای کالری مصرفی تنظیم نمیشود. در نگاه اول این موضوع یک مزیت است اما باید در نظر داشت که درشت مغذیهایی همچون پروتئین، چربی و کربوهیدرات باید مطابق نیاز بدن مصرف شوند.
در غیر این صورت لاغری یا چاقی، برای فرد ایجاد میشود. یا حتی ممکن است کمبودهایی را برای بدن به همراه داشته باشد. ترکیبت مناسبی باید از این درشت مغذیها را روزانه دریافت کرد تا سلامت بدن حفظ شود.
برخی دیگر از مشکلات و عوارض رژیم مدیترانه ای :
- هزینه بالا و گران بودن خوراکی های مجاز
- رعایت جنس و نوع غذا نه کالری در این رژیم
- نادیده گرفتن پروتئین های ضروری حیوانی
- میانگین رژیم مدیترانه حاوی درصد بالایی کالری از نوع چربی (البته چربی اشباع نشده) است
- تاکید یا عدم تاکید بر مصرف میان وعده ها و تعدادشان