گیاه کاوا کاوا

گیاه کاوا کاوا که به‌اختصار کاوا نامیده می‌شود، درختچه‌ای بلند از خانواده فلفل است که در جزایر اقیانوس آرام می‌روید. این گیاه جزو دسته گیاهان دارویی می باشد. کاوا در زبان تونگایی به‌ معنی تلخ است. ساکنان جزایر اقیانوس آرام از ریشه این گیاه نوشیدنی‌های آرام‌بخش درست می‌کنند. 

 

فهرست مطالب مقاله گیاه کاوا کاوا :

 

1- گیاه کاوا چیست؟

2- خواص کاوا

3- تداخلات دارویی گیاه کاوا

4- نکات مهم درباره مصرف گیاه کاوا

5- عوارض جانبی کاوا

6- سخن پایانی

 

گیاه کاوا چیست؟

گیاه کاوا درختچه همیشه سبز گرمسیری با نام علمی Piper methysticum از خانواده بادنجانیان است که برگ های قلب شکل و ساقه چوبی دارد. گیاه کاوا بومی جزایر اقیانوس آرام جنوبی است و مردم این نواحی از ریشه های آن برای تهیه نوعی نوشیدنی خاص برای مراسم خود استفاده می کنند. از ترکیبات موجود در کاوا می توان به کاوالاکتون اشاره کرد که 3 تا 20 درصد وزن خشک ریشه گیاه را تشکیل داده است. گیاه کاوا به دلیل خاصیت آرامش بخش و ضد اضطراب آن به شهرت رسیده و گفته شده برای درمان مشکلاتی همچون بی خوابی، تسکین دردها و پیشگیری از سرطان مفید است. 

 

گیاه کاوا کاوا

 

در میان گیاهان کمتر شناخته شده گیاهی به نام کاوا یا کاوا کاوا وجود دارد که اگرچه بسیاری از مردم درباره آن چیزی نمی دانند اما بومیان جزایر اقیانوس آرام جنوبی قرن ها است از این گیاه و نوشیدنی آرامش بخش قوی آن در مراسم و جشن های خود استفاده می کنند.

 

 

خواص کاوا :

 

کاهش اضطراب: اختلال اضطراب عمومی یک وضعیت مزمن و فراگیر است که سطح بالاتری از استرس روان را ایجاد می کند و درمانش در بلند مدت دشوارتر است. برخی مطالعات ادعا می کنند که ریشه کاوا یک ضد اضطراب غیر اعتیاد آور و غیر هیپنوتیزمی است که توان بالقوه برای درمان اضطراب را دارد. تحقیقات بیشتری توسط موسسه کاکرین انجام شده است که شواهد اثبات یا رد اثرات عصاره ریشه کاوا را به عنوان یک درمان طبیعی برای اضطراب ارزیابی می کند. در این تحقیقات 22 بیمار که به اضطراب دچار شده اند با روش های مختلفی تحت درمان قرار می گیرند. 12 مورد از آنها از عصاره کاوا استفاده کرده بودند، این تعداد در پایان دوره درمان بهترین بازدهی را گرفته بودند. تعداد کمی از عوارض جانبی گزارش شده است که البته همه آنها خفیف بودند.

 

بهبود کیفیت خواب: کاوا اولین بار در دهه 1990 به عنوان یک درمان گیاهی برای افرادی که نمی توانند بخوابند و اضطراب دارند، محبوب شد. ما می دانیم که 50 درصد مردم در دوره ای از زندگی خود از مشکلات خواب رنج برده اند. درمان های گیاهی برای کمک به درمان اختلالات خواب و بی خوابی عمومی، از جمله ریشه کاوا، بیشتر و بیشتر در حال ترویج هستند. در یک مطالعه انجام شده در دانشکده پزشکی و دندان پزشکی دانشگاه روچستر، خواص 6 ماده مختلف ( کافئین، بابونه، گیلاس، کاوا، L-تریپتوفان، ماری جوانا و ریشه والرین ) مورد بررسی قرار گرفت. مشخص شد نوشیدنی هایی که دارای عصاره کاوا بودند بیشترین تاثیر را از خود به جای گذاشته اند.

 

گیاه کاوا کاوا

 

مبارزه با سرطان: Flavokawains ها متابولیت های ثانویه ای هستند که در ریشه کوا یافت می شوند و ممکن است دارای خواص ضد سرطانی باشند. مطالعات سمیت کوا را مقایسه کردند و نتایج انطباق سلولی را در سلول های هپاتوسیت انسانی بررسی کردند. آزمایشات زیادی بر روی این مواد موجود در کاوا انجام شده است که بیشتر آنها نشان می دهد که سلول های سرطانی در مواجه با Flavokawains ها آسیب می بینند و  در بیشتر موارد نابود می شوند. هنوز آزمایش های زیادی باید در مود این خاصیت کاوا انجام بگیرید ولی بیشتر دانشمندان امیدوارند که بتوانند با استفاده از این گیاه به درمانی قطعی برای سرطان برسند.

 

کاهش میزان تومور در پروستات: یک مطالعه منتشر شده در مقاله Oncotarget نشان می دهد که خواص کاوا می تواند از رشد برخی از سلول های معیوب جلوگیری کند. آزمایشاتی که بر روی موش ها انجام شده حاکی از آن است که استفاده از خواص کاوا توانسته  ضایعات و آدنوکارسینوم در پروستات را افزایش داده و بدین وسیله تومور را کاهش بدهد. یافته های این تحقیق نشان می دهد که عوامل موجود در کوا ممکن است یک مهار کننده مفید برای درمان سرطان پروستات باشد.

 

گیاه کاوا کاوا

 

تقویت سیستم ایمنی: عصاره Flavokawains دارای خواص بالقوه ضد التهاب است. یک مطالعه امیدوار بود عامل هایی پیدا کند که بتواند عملکرد سیستم ایمنی را بدون برهم زدن تعادل هومئوستاتیک افزایش دهند. این عامل ها به صورت بالقوه در ریشه کاوا وجود دارند. برای اثبات این فرضیه عصاره های Flavokawains که در ریشه کاوا وجود دارد، بر روی موش ها آزمایش شد. بعد از گذشت یک هفته مشخص شد سیستم ایمنی این موجودات بهبودی چشمگیر داشته است. ریشه کاوا می تواند تقویت کننده سیستم ایمنی بدن انسان باشد به همان شیوه ای که برای موش ها بود.

 

مبارزه با سرطان سینه: گزارش شده است که کاوار دارای فعالیت ضد سرطان و ضد التهابی است. ما به خوبی می دانیم که وضعیت سیستم ایمنی بدن و روند التهابات می توانند نقش حیاتی را در پیشرفت سرطان بازی کنند. مطالعه ای در مالزی با هدف درک اینکه چگونه خواص کاوا می تواند به تنظیم و تقویت سیستم ایمنی کمک کند و همچنین مانع از التهاب در موش های مبتلا به سرطان پستان شود، انجام شد. به طور قابل توجهی کاهش وزن و حجم تومور پس از درمان با این گیاه مشاهده شد. التهاب در موشهای درمان شده با کاوا نیز کاهش یافته بود. به طور کلی، این نتایج نشان می دهد که ریشه کوا نه تنها باعث تقویت ایمنی ضد تومور، بلکه مانع از بروز التهاب در یک محیط زیست مستعد ابتلا به سرطان می شود.

 

گیاه کاوا کاوا

 

تداخلات دارویی گیاه کاوا :

 

ممکن است کاوا با برخی داروها و مکمل‌ها تداخل داشته باشد و گاهی اثرات داروی همراه را افزایش دهد. اگر می‌خواهید کاوا را هم‌ زمان با داروهای زیر مصرف کنید، با پزشک مشورت کنید:

  • آرام‌بخش‌ها و داروهای خواب‌آور بدون نسخه؛
  • داروهای ضدافسردگی سه‌‌حلقه‌ای مانند توفرانیل (ایمی پرامین)؛
  • مهارکننده‌های مونوآمین اکسیداز (MAOI)؛
  • داروهای ضداضطراب مانند دیازپام یا لورازپام؛
  • دیورتیک‌ها (قرص‌های آب) مانند فوروزماید؛
  • رقیق‌کننده‌های خون مانند وارفارین یا کلوپیدوگرل؛
  • لوودوپا (برای درمان بیماری پارکینسون)؛
  • مهارکننده‌های پمپ پروتون مانند لانزوپرازول و امپرازول؛
  • داروهای ضدروان‌پریشی مانند آریپی پرازول، کلوزاپین و کوئتیاپین.

 

گیاه کاوا کاوا

 

نکات مهم درباره مصرف گیاه کاوا :

 

  • تأثیر این گیاه بر سیستم عصبی هنوز به‌درستی مشخص نشده است، به همین دلیل افراد مبتلا به افسردگی بالینی، اختلال دوقطبی یا اسکیزوفرنی نباید آن را مصرف کنند.
  • افراد مبتلا به بیماری پارکینسون نباید کاوا مصرف کنند، چون مصرف این گیاه باعث می‌شود علائمشان شدیدتر شود.
  • کاوا ممکن است لخته‌شدن خون را دچار اختلال کند. افراد مبتلا به اختلالات خون‌ریزی نباید کاوا مصرف کننند. همچنین مصرف آن باید حداقل ۲ هفته قبل از جراحی متوقف شود.
  • کاوا می‌تواند باعث خواب‌آلودگی و اختلال هوشیاری و بینایی شود. اگر قصد رانندگی یا کار با ماشین‌آلات حساس را دارید، کاوا مصرف نکنید.
  • افراد مبتلا به بیماری کبدی، فشار خون ریوی، فشار خون پایین و بیماری کلیوی نباید کاوا مصرف کنند.
  • به‌دلیل ناکافی‌ بودن تحقیقات، کودکان، زنان باردار یا مادران شیرده نباید کاوا مصرف کنند. بر اساس برخی تحقیقات، کاوا به‌راحتی وارد شیر مادر شود.

 

گیاه کاوا کاوا

 

در صورتی که کاوا مصرف کردید و دچار علائم آسیب کبدی شدید، به پزشک مراجعه کنید. این علائم عبارت‌اند از:

  • خستگی؛
  • حالت تهوع؛
  • استفراغ؛
  • زردی پوست و سفیدی چشم (یرقان)؛
  • دل‌درد؛
  • ازدست‌دادن اشتها.

هشدار: مقدار مصرف روزانه آن نباید از 250 میلی گرم تجاوز کند.

 

 

عوارض جانبی کاوا :

 

اگرچه کاوا برای درمان اضطراب، استرس و آرام سازی بدن مفید است درباره عوارض احتمالی آن نیز حرف و حدیث های زیادی وجود دارد. به عنوان مثال گفته شده این گیاه ممکن است باعث مسمومیت کبدی شود و به همین دلیل مصرف آن در برخی کشورها مانند سوئیس، کانادا، فرانسه و انگلیس محدود و حتی ممنوع شده است.

کاوا از چندین جهت ممکن است به کبد آسیب برساند که یکی از آن ها تداخل با داروهای خاص است، علت این است که آنزیم های کبدی تجزیه کننده کاوا مسئول تجزیه داروهای دیگر نیز می باشند و کاوا می تواند مانع تجزیه آن ها توسط این آنزیم ها شود که به تجمع دارویی و آسیب کبدی منجر خواهد شد.

 

سخن پایانی :

به طور کلی گفته شده مصرف کوتاه مدت مکمل های کاوا معمولا باعث آسیب های کبدی نمی شود و کسانی که به بیماری کبدی خاصی مبتلا نیستند و داروهای خاص که روی عملکرد کبد اثر می گذارد مصرف نمی کنند احتمالا بتوانند به مدت 1 تا 2 ماه از این محصولات در دوزهای توصیه شده استفاده کنند. سلامتشین امکان خرید پودر ریشه کاوا را با کیفیت و قیمت مناسب برای شما فراهم کرده است و می‌توانید این پودر را به راحتی از فروشگاه سلامتشین تهیه کنید.

 

برای تهیه کاوا اینجا کلیک کنید

۵
از ۵
۱۲ مشارکت کننده

​سایر مقاله های مجله

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید