شاید فکرش هم را نکنید که ۲۳ نوع آرد داشته باشیم. آرد مادهای پودری مانند است که از دانه غلات و یا سایر مواد نشاستهای بدست میآید که یکی از مهمترین و پرکاربردترین مواد غذایی است که در پخت غذاها کاربرد دارد.
فهرست مطالب مقاله کدوم رو ترجیح میدی ؟ :
1- تاریخچه آرد
2- انواع آرد ها
3- آرد بادام
4- آرد نارگیل
5- آرد آفتابگردان
6- آرد فندق
7- آرد سفید
8- آرد ذرت
9- آرد سیب زمینی شیرین
10- سخن پاياني
تاریخچه آرد :
در گذشته ، آرد را هم در کارخانجات و هم دستی تهیه می کردند . یکی از روشهای باستانی تولید آرد ، استفاده از دو تکه سنگ آسیاب بود . این سنگها را از صخره ها تهیه می کردند و دو تکه سنگ را با کمک دست به هم می ساییدند تا دانه بین آنها آسیاب شود . بعدها برای چرخاندن سنگهای آسیاب از حیوانات کمک می گرفتند.
شاید پیش خودتان بگویید که مگر خریدن آرد هم انتخاب و راهنمایی میخواهد؟ بله ؛ تفاوت عمده آردها در میزان گلوتن می باشد . به عنوان مثال آردهایی که برای تهیه نان از آن استفاده میشود معمولا گلوتن بالایی دارند و این امر سبب میشود که استحکام نان علاوه بر حالت تردی، حفظ شود و نان شکل خود را حفظ کند و خرد نشود. آردهایی که گلوتن کمتری دارند، نرمتر هستند و در نهایت محصول حاصل از آنها بسیار ترد و آسیبپذیر میباشد.
انواع آرد ها :
آرد ها شامل آرد گندم ، ذرت ، بادام، برنج، نارگیل ، جو ، سیب زمینی شیرین ، تخم آفتابگردان ، جوانه گندم ، نان ، برنج ، سبوس ، سفید ، غلات ، شیرینی پزی و انواع دیگری از آن ها می شود .
آرد بادام :
آرد بادام یکی از مواد غذایی است که میتوان آن را در رژیم غذایی روزانه استفاده کرد. هر ۱۲۵ گرم آرد بادام، ۱۴٪ از نیازهای پروتئین روزانه شما و همچنین تقریباً ۱۰٪ فیبر رژیمی که هرروز نیاز دارید را تأمین میکند.
هر 100 گرم : 571 کالری
آرد نارگیل :
آرد نارگیل سرشار از mct است ، بدن بدون کمک قابل توجهی از سایر آنزیم ها قادر است آن را به انرژی تبدیل کند. آرد نارگیل دارای 60٪ فیبر است ، 10 گرم فیبر ، 16 گرم کل کربوهیدرات و فقط 6 گرم کربوهیدرات خالص در هر وعده (2 قاشق غذاخوری) دارد.
هر 100 گرم : 446 کالری
آرد آفتابگردان :
آرد تخم آفتابگردان یک جایگزین کم کربوهیدرات فوقالعاده برای کسانی است که به آرد بادام و یا آجیل، آلرژی دارند. برای تهیه کیکهای کمچرب، کمکربوهیدرات و همچنین بدون لبنیات اضافه، میتوان از این آرد استفاده کرد. ضمن اینکه این آرد، بدون گلوتن است و برای افرادی که رژیم غذایی کتوژنیک را دنبال میکنند بسیار مناسب است.
هر 100 گرم : 326 کالری
آرد فندق :
مانند سایر آجیلها و دانهها، خواص فندق نیز بسیار زیاد است. فندق سرشار از مواد مغذی و پروتئین است. چربیهای مفید، انواع ویتامین ها و مواد معدنی ، ترکیبات آنتیاکسیدانیدر این دانه بهوفور یافت میشوند.
هر 100 گرم : 628 کالری
آرد سفید :
میزان سبوس گیری این آرد بسیار زیاد است .این آرد برای تهیه انواع محصولات قنادی مناسب است . آرد چهار صفر میزان فرآوریش بیشتر و نرمتر و سبکتره. این آردها برای قنادی ها ،شیرینی ها و حلوا مناسب هستند اما برای تهیه نان مناسب نیستند.
هر 100 گرم : 364 کالری
آرد ذرت :
آرد ذرت آردی نرم می باشد که از آسیاب کردن دانه های ذرت خام و خشک تهیه می شود. روند تهیه آرد ذرت مانند آرد گندم است. با دستگاه های مخصوص دانه های ذرت خام و خشک را آسیاب و پودر نرم و نسبتا لطیفی حاصل می شود که به آن آرد ذرت می گویند.
هر 100 گرم : 361 کالری
آرد سیب زمینی شیرین :
سیب زمینی شیرین و معمولی هر دو سبزیجات ریشه دار هستند. ولی از خانواده های مختلف گیاهی می باشند. اغلب گفته می شود این نوع سیب زمینی سالم تر و مغذی تر از سیب زمینی معمولی است اما در واقع هر دو سیب زمینی شامل مواد مغذی بسیاری هستند. سیب زمینی سفید پتاسیم بیشتر، در حالی که سیب زمینی شیرین ویتامین A بیشتری دارد و آرد آن کاربرد زیادی در آشپزی دارد.
هر 100 گرم : 389 کالری
سخن پاياني :
محدودیتی برای مصرف آرد ها وجود ندارد زیرا هر یک با توجه به کاربرد هایی که دارند ، به مقادیر مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. میزان استفاده از این آرد ها در شیرینی پزی ، پخت نان ، کیک های کم چرب ، دسر ، تهیه غذا و انواع سوپ متفاوت است.