آشنایی با کرفس

 کرفس جزو دسته صیفی جات و گیاهی علفی از خانواده گیاه شناسی است که شامل جعفری، هویج، شوید و رازیانه نیز می شود. گیاهانی که برای ریشه کشت می شوند، معروف به کرفس، گونه ای متمایز از گیاهانی هستند که برای ساقه هایشان کشت می شوند.گیاه کرفس ساقه های بلند و فیبری تولید می کند که ترد، آبدار و معطر، با طعم علف، شیرین و تند است.

 

فهرست مطالب مقاله کرفس سلامتشین :

1- خواص کرفس برای سلامتی

2- نحوه مصرف 

3- عوارض جانبی کرفس چیست؟

4- کلام آخر

 

این سبزی به‌اصطلاح «معطر» مانند پیاز و هویج در نظر گرفته می‌شود و به‌طور گسترده در غذاهای کلاسیک به‌عنوان یکی از سه جزء میپویکس (همراه با پیاز و هویج) استفاده می‌شود. به طور مشابه، کرفس نیز با پیاز و فلفل دلمه ای ترکیب می شود تا "ثلاث مقدس" غذاهای کاجون را تشکیل دهد. این مخلوط‌ها عموما تفت داده شده یا تفت داده می‌شوند و پایه طعم بی‌شمار سس‌ها، سوپ‌ها، آبگوشت‌ها، خورش‌ها و غذاهای دیگر را تشکیل می‌دهند.کرفس همچنین یک عنصر رایج در سوپ ها، دلمه ها، چاشنی ها، سالادها، سالادها، غذاهای گوشتی سرخ شده و بریان شده و سرخ کردنی ها است. دانه کرفس را می توان علاوه بر ساقه و ریشه آن خشک کرد و به عنوان ادویه به دو صورت کامل و آسیاب شده استفاده کرد. و برگ ها را می توان به عنوان یک سبزی معطر در بسیاری از غذاها و همچنین خشک و به عنوان چاشنی استفاده کرد.

 

آشنایی با کرفس

 

خواص کرفس برای سلامتی 

خواص کرفس لیست بلند بالایی دارد. خواص درد معده را تسکین می دهد، فشار خون را تنظیم می کند و بوی بد دهان را از بین می برد. برگ و آب کرفس برای لاغری و آرتروز را درمان می کند و گرفتگی رگهای قلب را برطرف. خواص کرفس بسیار است چنانچه کرفس را سلطان سبزی ها می نامند. در میان هزاران خواص کرفس می توان درمان انواع بیماری های داخلی و پوستی را به دست آورد . فواید برگ و آب کرفس برای تناسب اندام و زیبایی در سرتاسر جهان شناخته و مورد استفاده قرار می گیرد.

 

خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد

کرفس سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های متنوع است که با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کنند‌. رادیکال‌‌های آزاد منجر به سرطان می‌شوند. این سبزی حاوی دو نوع فلاونوئید به نام آپی‌ژنین و لوتئین است که شاید سلول‌های سرطانی را از بین ببرند‌. آپی‌ژنین ترکیبی است که با از بین بردن رادیکال‌های آزاد بدن، به مرگ سلول‌های سرطانی کمک می‌کند.

خواص ضدسرطانی لوتئین هم از تکثیر سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کنند. فلاونوئیدهای کرفس می‌توانند در درمان سرطان‌های پانکراس و سینه مفید باشند‌. گفته می‌شود کرفس حاوی ترکیباتی است که از شکل‌گیری بسیاری از سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کنند‌.

 

آشنایی با کرفس

 

التهاب را کاهش می‌دهد

یک مطالعه‌ی دانشگاهی به این نتیجه رسید که این سبزی منبع خوبی از فلاونول‌ها به شمار می‌رود. یک مطالعه‌ی دیگر نشان داد که آب کرفس یا عصاره‌ی کرفس فعالیت بعضی از پروتئین‌های مرتبط با التهاب را کاهش می‌دهند. گفته می‌شود که تخم کرفس خواص ضدالتهابی دارد. کرفس دارای ترکیبی به نام لوتئولین است که می‌تواند از بروز التهاب در سلول‌های مغز پیشگیری کند. یک مطالعه‌ی دانشگاهی روی موش‌های صحرایی به این نتیجه رسید که کرفس می‌تواند مانع از رشد نوعی باکتری شود که منجر به التهاب در پوشش معده می‌شود.

 

در کاهش وزن اثرگذار است

یکی از مهم‌ترین خواص کرفس، کمک به کاهش وزن و چربی‌سوزی است. کرفس کالری کمی دارد و حاوی فیبر است و به همین علت باعث می‌شود برای مدت زمان طولانی‌تری احساس سیری کنید. فیبر نامحلول موجود در کرفس می‌تواند احساس سیری را افزایش دهد و به کاهش وزن کمک کند.

آب زیاد کرفس هم ممکن است در لاغری مفید باشد. این سبزی همچنین متابولیسم چربی (لیپید) را تنظیم می‌کند. می‌توانید کرفس را با سبزیجات دیگر که کالری بیشتری دارند میل کنید. شواهد عنوان می‌کنند که کرفس چون سرشار از آب است، شاید میزان کالری مواد غذایی دیگری که به همراه آن خورده می‌شوند را کاهش دهد. این موضوع ممکن است در لاغری اثرگذار باشد.

یک ساقه کرفس متوسط ​​حاوی ۰.۵۵ گرم کربوهیدرات خالص یا ۰.۶ گرم اگر بخواهید گرد کنید. این بدان معناست که کرفس انتخاب خوبی در رژیم کتو است.

 

درباره ی رژیم کتوژنیک بیشتر بخوانید ( کلیک کنید )

 

آشنایی با کرفس

 

 

سنگ کلیه را درمان می‌کند

سنگ کلیه یک عارضه‌ی بسیار دردناک است که افراد زیادی در سراسر جهان گرفتار آن هستند. درمان سنگ کلیه، یکی از خواص کرفس به شمار می‌رود. روغن اسانسی کرفس حاوی لوتئولین و ترکیبات ضروری دیگر است که می‌توان از آن‌ها برای درمان سنگ کلیه استفاده کرد.

علاوه بر این یکی از فلانوئیدهای اصلی کرفس به نام آپی‌ژنین می‌تواند کریستا‌ل‌‌های کلسیم موجود در سنگ کلیه را تجزیه کند. با این حال در نظر داشته باشید که به مطالعات بلندمدت بیشتری برای پی بردن به این خاصیت کرفس نیاز است.

آشنایی با کرفس

سلامت مفاصل را بهبود می‌بخشد

تخم و عصاره‌ی کرفس خواص ضدآرتریت دارند و ممکن است در درمان درد مفصلی و نقرس مفید باشند. درد مفصلی معمولا در نتیجه‌ی جمع شدن اسید اوریک رخ می‌دهد. یک نظریه عنوان می‌کند که کرفس ممکن است از طریق دفع اسید اوریک به درمان درد مفصلی کمک کند. مطالعه‌ی انجام شده در دانشگاه ایرلند به این نتیجه رسید که روغن تخم کرفس می‌تواند بیماری‌های مرتبط با التهاب مثل نقرس و آرتریت روماتوئید را درمان ‌کند.

 

علائم یائسگی را تسکین می‌دهد

بعضی از ترکیبات گیاهی موجود در کرفس به نام فیتواستروژن‌ها ممکن است به متعادل کردن سطح هورمون‌ها کمک کنند. مواد غذایی غنی از فیتواستروژن‌ها می‌توانند در تسکین علائم یائسگی مفید باشند‌. کرفس حاوی فیتواستروژن است و به همین دلیل می‌تواند برای زنان یائسه مفید باشد. هرچند باید تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود.

 

آشنایی با کرفس

 

 

غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی است

کرفس سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف است و شاخص گلیسمی پایینی دارد. با خوردن کرفس ویتامین آ، فولات، ویتامین ث، ویتامین کا و پتاسیم دریافت می‌کنید. این سبزی مفید سدیم کمی دارد. علاوه بر این شاخص گلیسمی آن هم پایین است که این یعنی اثر کند و ثابتی روی قند خون دارد.

 

آشنایی با کرفس

 

به درمان دیابت کمک می‌کند‌

کرفس حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی به نام فلانول است که نقش آن‌ها در کاهش سطح قند خون مورد مطالعه قرار گرفته است. بعضی از محققان باور دارند که ویتامین K کرفس ممکن است خواص ضددیابتی داشته باشد. این سبزی ممکن است التهاب و مقاومت به انسولین را کاهش دهد که این موضوع منجر به بهبود متابولیسم گلوکز می‌شود.

هرچند هیچ مدرک علمی در این زمینه وجود ندارد. شواهد نشان می‌دهند که مصرف کرفس ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد. دیابت ممکن است توسط باکتری ایجادکننده‌ی مشکلات گوارشی تحریک شود. از آنجایی که کرفس به مبارزه با این باکتری کمک می‌کند، ممکن است در کاهش احتمال ابتلا به دیابت اثرگذار باشد.

هرچند برای تأیید این خاصیت کرفس لازم است مطالعات بیشتری انجام شوند. مطالعه‌ی انجام شده روی موش‌های صحرایی در ایران به این نتیجه رسید که عصاره‌ی تخم کرفس می‌تواند دیابت را کنترل کند. به مطالعات انسانی برای تأیید این فایده‌ی کرفس نیاز است.

 

درباره ی دیابت بیشتر بخوانید ( کلیک کنید )

 

آشنایی با کرفس

 

نحوه مصرف پودر کرفس

اگر قصد دارید وزنتان را کاهش دهید و دلتان یک نوشیدنی سالم و مقوی می خواهد، می توانید کمی از پودر کرفس را با آب مخلوط کنید و بدون صرف زمان زیادی برای تهیه کرفس، یک لیوان آب کرفس طبیعی داشته باشید. این ماده غذایی با داشتن مقدار فراوانی فیبر، شما را برای مدت زمانی طولانی سیر نگه می دارد.

شما می توانید از پودر کرفس در انواع سوپ، سالاد، ماست و حتی دوغ استفاده نمایید.

این گزینه ها را برای گنجاندن کرفس در رژیم غذایی خود امتحان کنید:

• پودر کرفس را با هویج و پیاز به سوپ رشته فرنگی و مرغ بیافزایید.

• پودر کرفس  را با موز و سیب در مخلوط کن ریخته و اسموتی سز تهیه کنید.

• آن را به خوراک گوشت بیافزایید.

 

آشنایی با کرفس

 

عوارض جانبی کرفس چیست؟

مصرف کرفس ممکن است در بعضی از افراد منجر به عوارض جانبی از جمله واکنش‌های آلرژیک، خونریزی و منقبض شدن رحم در زنان باردار و تداخل با داروهای دیگر شود. مصرف زیاد کرفس ممکن است گاز را به دنبال داشته باشد. با این حال توجه داشته باشید که تحقیقات محدودی درباره‌ی عوارض جانبی کرفس انجام شده است.

 

کلام آخر 

مقاله‌ی امروز سلامتشین را به بررسی خواص کرفس اختصاص دادیم. در ابتدا به بررسی خواص آن پرداختیم و در آخر عوارض جانبی آن را معرفی کردیم. سلامتشین امکان خرید پودر کرفس را با کیفیت و قیمت مناسب برای شما فراهم کرده است و می‌توانید این پودر را به راحتی از فروشگاه سلامتشین تهیه کنید.

 

برای تهیه پودر کرفس اینجا کلیک کنید
 

۵
از ۵
۱۳ مشارکت کننده

​سایر مقاله های مجله

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید