میوههای تابستانی، محبوبیت این فصل را دو چندان کرده و به هوای گرم تابستان طراوت و شادابی میبخشند. یکی از پرطرفدارترین میوههای فصل تابستان، هلو است که در کنار رنگ زیبا، عطر خوش و طعم شیرین، مجموعهای مفید از مواد مغذی مانند آنتیاکسیدان است.
فهرست مطالب مقاله هلو سلامتشین:
- درباره هلو
- ارزش غذایی هلو
- فواید هلو چیست؟
- ماسک هلو
- استفاده از خواص هلو در رژیم غذایی
- کاربرد پودر هلو
- واکنشهای حساسیتی
- کلام آخر
درباره هلو
هلو از میوههای تابستانی و آبداری بوده که اصالتا بومی چین و آسیای جنوبی است. نام لاتین این میوه Prunus persica است و در مناطق معتدل جهان میروید. به بیانی دیگر، هلو همخانواده با میوههایی مانند آلو و گیلاس است. هلو برخلاف میوههای بدون کرک که دارای پوست صافی هستند، کرکدار است و پوستی مخملی دارد که خوشعطر و آبدار هم هست. این میوه از نوع میوههای هستهدار است. بخش گوشتی آن، اطراف یک هسته سخت را پوشانده و درون هسته، دانه این میوه قرار دارد. هلو براساس چسبیدن بخش گوشتی به هسته، به انواع مختلف هستهچسبیده، نیمه هستهجدا و هستهجدا، تقسیم میشود. در حالت اول، بخش گوشتی کاملا به هسته چسبیده است اما در حالت دوم، این بخش با کمی تلاش، از هسته جدا میشود و در حالت سوم، هسته از قسمت گوشتی آن جداست. از خواص هلو میتوان به موارد بسیاری اشاره کرد. این میوه عطری بهغایت ملایم و خوشایند داشته و بافت آن معمولا شیرین و نرم است.
ارزش غذایی هلو
بنابر پایگاه اطلاعاتی تغذیهای کتابخانه ملی کشاورزی آمریکا (USDA)، هلو، منبع وسیعی از مواد مغذی است که برای عملکرد مناسب بدن حیاتی است. هلو، سرشار از پتاسیم، ویتامین A، بتاکاروتن و ویتامین C (اسکوربیک اسید) است. همچنین منبع خوبی از ویتامین E (آلفا-توکوفرول)، ویتامین B3 (نیاسین)، ویتامین B6 و فولات است. هلوها منبعی غنی از کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، روی (زینک) و مس هستند و درعین حال کالری کمی دارند و فاقد کلسترول اند.
فواید هلو چیست؟
سلامت چشم
هلو یکی از میوه هایی محسوب می شود که برای سلامت چشم ها و تقویت بینایی بسیار مناسب است. هلو حاوی مقادیر غنی از آنزیم های لوتیئن و زاکسنتین می باشد و به همین دلیل می تواند علاوه بر کاهش خطر بیماری های چشمی، از شبکیه چشم هم در مقابل آیب هاب احتمالی از نور شدید محافظت کند.
مفید در دوران بارداری
خوردن هلو در دوران بارداری به دلیل وجود طیف گستردهای از ویتامینها و مواد معدنی، مفید و ضروری است. ویتامینC موجود در هلو به رشد سالم استخوانها، دندانها، پوست، ماهیچهها و رگهای خونی نوزاد کمک میکند. هلو برای جذب آهن در دوران بارداری بسیار مهم بوده و کمک قابلتوجهی میکند.
فولات موجود در هلو در پیشگیری از نقص لوله عصبی مانند اسپینا بیفیدا نقش مهمی دارد. همچنین پتاسیم این میوه برای جلوگیری از گرفتگی عضلات و خستگی عمومی که در دوران بارداری شایع است، مفید خواهد بود.
جلوگیری از رشد سلولهای سرطانی
وجود ویتامین سی و آنتی اکسیدان، خواص هلو را افزایش میدهد. شما با مصرف کافی ویتامین سی بدن خود را در برابر انواع سرطان ایمن نگه میدارید. اگر بدن شما با کمبود ویتامین سی مواجه شده است، بیدرنگ از همین امروز مصرف میوههای مغذی مانند هلو را شروع کنید. فواید هلو در جبران نیاز بدن به انواع ویتامین و مواد معدنی مؤثر است.
مطالعات آمریکایی نشان میدهند که پلی فنول موجود در هلو از تکثیر سلولهای سرطانی در سینه جلوگیری میکند. این مورد در مورد سلولهای سرطانی روده بزرگ نیز ذکر شده است. همچنین ترکیب اسید کافئیک به کاهش رشد سرطان و محافظت از بدن در برابر سرطان سینه و روده بزرگ محافظت میکند.
کاهش اضافه وزن
همانطور که ذکر کردیم، یکی از مهمترین فواید هلو، وجود فیبر است. هلو منبع مفیدی از فیبر بوده که به ایجاد سیری و کاهش وزن کمک میکند. طبق یک تحقیق مطالعاتی در کشور آمریکا، اضافه کردن فیبر غذایی با میوه در رژیم غذایی میتواند گامی اساسی در مهار معضل چاقی باشد.
شما با مصرف روزانه 30 گرم فیبر می توانید در کاهش وزن خود نقش داشته باشید. همچنین خاصیت هلو به سبب وجود فیبر کلسترول بالا را به شکل قابل توجهی کنترل میکند. همچنین فواید هلو به کاهش قند خون نیز کمک بسیاری میکند.
مراقبت از پوست
هلو اثرات محافظتی مختلفی در برابر اشعه ماورای بنفش دارد. آنتیاکسیدانهای زآگزانتین و لوتئین، اثرات ضدالتهابی قابلتوجهی بر آسیبهای پوستی ناشی از اشعه UV-B داشته و از آن در برابر تکثیر بیش از حد محافظت میکنند.
فلاونوئیدهای موجود در هلو دارای اثرات محافظتی در برابر نور بوده و به جلوگیری از اریتم ناشی از UV پوست کمک خواهند کرد.
هلو بهطور گسترده در صنعت آرایشی و بهداشتی برای تولید کرمهای پوستی استفاده میشود. این کرمها به شما کمک میکنند تا از شر سیاهی دور چشم خلاص شوید.
فلاونوئیدها، ویتامینها و مواد معدنی ضروری موجود در هلو، به از بین بردن سلولهای مرده، لایهبرداری و همچنین آبرسانی و احیای پوست کمک میکنند.
آنتیاکسیدانهای موجود در هلو باعث بهبود سریعتر مشکلات پوستی مانند لکه، جوش و آکنه میشوند.
به دلیل وجود مقدار مناسبی ویتامین C، این میوه به حفظ پوست سالم کمک کرده و همچنین در برابر رادیکالهای آزاد مضر و عفونتهای پوستی بهخوبی ایستادگی مینماید.
از خواص روغن هسته هلو برای پوست که مملو از اسیدهای چرب امگا 3 و 6 است، میتوان به آبرسانی عمیق پوست و احساس نرمی و لطافت اشاره کرد. همچنین این روغنها توان و استحکام کلی پوست را بهبود میبخشند.
ماسک هلو
اگر می خواهید از پودر هلو به عنوان ماسک استفاده کنید باید یک قاشق غذاخوری جودو سر را با دو قاشق پودر هلو و دو قاشف غذاخوری ماست یا یک قاشق روغن زیتون مخلوط کنید تا مایعی خمیری شکل ایجاد شود. سپس مواد را در لایه ضخیمی روی صورت و گردن خود به غیر از مناطق حساس زیر چشم قرار دهید. بعد از بیست دقیقه با آب ولرم بشویید.
7 اشتباه رایج لاغری (بیشتر بخوانید)
استفاده از خواص هلو در رژیم غذایی
هلو به عنوان میان وعده، گزینه بسیار مناسبی است. همچنین شما میتوانید با توجه به خواص هلو، آن را به ظرف صبحانه خود نیز اضافه کرده و با غلات و مواد خوراکی مانند بلغور یا جو دو سر ترکیب کرده و میل کنید.
برای جلوگیری از مصرف زیاد شکر میتوانید از میوههای شیرینی مانند هلو برای تهیه انواع شیرینی، پنکیک، وافل و… استفاده کنید. برای تهیه یک دسر در مدت زمانی کوتاه، هلو را به تکههای کوچک تقسیم کرده و اجازه دهید هلو با مقداری عسل و دارچین پخته شود. همچنین برای تهیه اسموتی نیز میتوانید از چند تکه هلو یخزده استفاده کنید. ترکیب هلو با آناناس، موز یخزده و ماست یونانی به میان وعدهای جذاب و خوشطعم تبدیل میشود.
کاربرد پودر هلو
می توان از پودر هلو در تهیه انواع دسر، ژله، ویفر، بیسکوییت، یا نوشیدنی یا اسموتی از آن استفاده کرد. پودر هلو مناسب پخت کیک، ژله طبیعی، بستنی میوه ایی است. همچنین می توانید به عنوان یک پودر تقویت کننده در طعم نان و کیک و غیره استفاده کنید. برای این منظور می تواند پودر هلو را با کمی شکر مخلوط کرد و بر روی مافین، کوکی یا کیک بپاشید. اما یکی از اصلی ترین استفاده هایی که می توان از پودر هلو کرد، استفاده از آن در چای یا دمنوش یه عنوان یک طعم دهنده و خوشبو کننده است. یکی دیگر از کاربردهای رایج پودر هلو استفاده از آن در انواع ماسک زیبایی به ویژه ماسک های مربوط به پوست است.
واکنشهای حساسیتی
هلو حاوی مواد حساسیتزایی است که میتواند حساسیتهای غذایی بهوجود آورد. همچنین هنگام تولید و ذخیره هلو، از نگهدارنده استفاده میشود و این مواد باعث واکنشهای حساسیتی میشوند و وضعیت آسم، کهیر، انسداد برونشیت و آنافیلاکسی را بدتر میکنند. آنافیلاکسی، واکنش حساسیتی خطرناکی است که بهطور ناگهانی آغاز میشود و میتواند منجر به مرگ شود.
کلام آخر
مصرف روزانه میوه و سبزیجات برای سلامتی بسیار اهمیت دارد. انواع میوه ویتامینها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی ضروری مانند آنتیاکسیدان را برای بدن تأمین میکنند.
بر اساس تحقیقات انجام شده، افرادی که حداقل 4 وعده میوه و سبزی در طول روز مصرف میکنند، با کمترین خطر ابتلا به بسیاری از بیماریها و انواع سرطان مواجه خواهند شد. فواید هلو؛ مانند دیگر میوهها در تقویت سیستم ایمنی و عملکرد بهتر دستگاههای مختلف مانند دستگاه گوارش، به بدن یاری میرساند.
جهت تهیه پودر هلو سلامتشین کلیک کنید